Beoordelingen

5 beste vogelbaden in 2021 [essentieel voor zangvogels] wereldvogels

Een betrouwbare aanvoer van vers, schoon water is niet alleen essentieel voor vogels, maar is een geweldige manier om ze naar uw tuin te lokken. Vogels hebben water nodig om overleven, en het voorzien in water voor vogels is de sleutel tot hun gezondheid en habitat. Het kiezen van de beste opstelling, om houd uw vogels gelukkig en gezond, betekent het vinden van een vogel zal gebruiken, maar is ook gemakkelijk schoon te houden. 

Er zijn vele soorten vogelbaden Het kan een uitdaging zijn om te kiezen uit en te vinden wat het beste vogelbad is. Wanneer u overweegt welke te kiezen, moet u rekening houden met het type, de locatie en de reiniging.

Wij raden u aan

Beste vogelbad

Wereldbron Aardewerk
Vogelbad

Beste zonne-vogelbad

Fontein in tuinstijl
Vogelbad

Beste begrotingsoptie

Beste keus Voetstuk
Vogelbad

Soorten vogelbaden

 • Hangend Vogelbad – Deze soorten vogelbaden zijn gemakkelijk te reinigen en zijn vaak klein en ondiep. Geweldig voor kleine ruimtes zoals balkons van appartementen of de perfecte aanvulling op uw paal of dek, deze kleinere bassins zijn ook uitstekend geschikt als u bomen met lage ledematen heeft.
 • Deck Mounted Vogelbad – Door het bieden van een up-close ervaring, kunnen de op het dek gemonteerde vogelbaden een geweldig uitzicht geven, terwijl ze ook gemakkelijk schoon te maken zijn door hun kleinere afmetingen. Meet uw reling op, of koop een verstelbaar model, als u er een zoekt voor het dek, want de breedte van de plank kan variëren.  
 • Grondvogelbad – Gemakkelijke en vaak draagbare, gemalen vogelbaden geven vogels een meer natuurlijke waterbron omdat ze plassen nabootsen. Typisch lichter dan een klassiek vogelbad, kunnen deze vogelbaden vaak verplaatst worden tot u de beste locatie voor uw vogels vindt.  
 • Muurgemonteerd Vogelbad – Net als aan dek gemonteerde, muur gemonteerde vogelbaden zijn een uitstekende keuze voor een close-up uitzicht op vogels baden.  
 • Staande uit één stuk – Groter en substantiëler dan andere opties, zijn de sokkelmodellen zeer populair vanwege het brede scala aan beschikbare stijlen.
 • Twee-delige stand – Gemakkelijk te monteren en te installeren, deze populaire stijl is het klassieke vogelbad met een rond bassin ondersteund door een stevig voetstuk.
 • Over-the-railing – Net als aan dek gemonteerde baden kunnen deze baden gebruik maken van een reling voor ondersteuning. Gemakkelijk te reinigen door hun lichte aard, experimenteer met de locatie die voor u werkt.

Wat is de beste locatie voor uw vogelbad?

Bij het kiezen van de ideale locatie voor uw vogelbadplaats dient u te overwegen hoe u uw vogelbad zo veel mogelijk als een natuurlijke plas kunt maken. Laag bij de grond en in de buurt van een slang zijn ook handige factoren om rekening mee te houden. Meer vogels komen in een bassin op de grond, en het schikken van takken of stenen heeft als bijkomend voordeel dat ze ergens kunnen staan terwijl ze drinken.  

Dit is vooral belangrijk bij koud weer, zodat ze een plek hebben om te drinken zonder nat te worden. Omdat ze niet kunnen vliegen als ze nat zijn, voelen vogels zich bijzonder kwetsbaar voor roofdieren tijdens het baden of drinken, dus zorg voor beschutting en bescherming ( 1 ). Nabijgelegen bedekkingen, zoals struiken of bomen, kunnen ook een veilige plek zijn voor vogels om zich te verstoppen als dat nodig is, maar wees voorzichtig dat er niet te veel plekken zijn waar een kat zich ook zou kunnen verstoppen. Tijdens de koudere maanden zullen uw vogels u bedanken voor de verwarmd vogelbad.

Volgens mijn go-to gardening referentie, Rodale’s Encyclopedia of Organic Gardening, als je perimeter beplanting van dikke inheemse struiken en bomen – Vooral die met fruit – uw vogelpopulatie zal drastisch toenemen. Dat gezegd hebbende, de beste locatie voor uw vogelbad is er een die uw vogels daadwerkelijk zullen gebruiken. Experimenteer in uw tuin om de ideale opstelling voor uw vogels te vinden. 

Hoe houd je het vogelbadje schoon?

Het vrijhouden van uw vogelbad en het vrijhouden van puin, algen en ander vuil is niet alleen aantrekkelijker voor vogels, maar ook gezonder voor hen. Een vuil bad is niet alleen een broedplaats voor virussen en ziekten, maar staatswater trekt ook muggen aan en niemand wil ze hebben. Daarom is het belangrijk dat u uw bad minstens om de paar dagen schoonmaakt, of eerder als er zich algen beginnen te vormen. Overweeg om een koperen bron aan het water toe te voegen om het schoner te houden en de algengroei te remmen ( 2 ).

Het schoonhouden is zo eenvoudig als een snelle spoeling en schrobben met negen delen water, een deel azijn. Vermijd synthetische zepen of reinigingsmiddelen, want die kunnen schadelijk zijn voor de veren van de vogels ( 3 ). Vul het water tijdens de meeste seizoenen om de andere dag bij, maar als het bijzonder warm wordt, moet u het minstens één keer per dag vullen om verdamping te voorkomen. Overweeg ook een zonnevogelbad omdat bewegend water het bad schoner houdt en vogels zoals blauwe vogels en kardinalen erdoor worden aangetrokken.

Lees meer over het aantrekken van bluebirds , kardinalen en spechten .

Je bad vol en schoon houden is de beste manier om zangvogels naar je achtertuin te lokken. Een vuil bad zal niet veel vogels aantrekken en kan meer kwaad dan goed doen. Maar houd je bad schoon en vol en je zult goed beloond worden. 

Vergeet de accessoires niet

Een van de beste manieren om uw vogelbad aantrekkelijker te maken voor vogels is om het water in beweging te houden. De beweging trekt vogels’. De verwarming kan de aandacht trekken en kan helpen om grotere aantallen vogels in uw vogelbad te krijgen. Er zijn vele manieren om dit te bereiken om vogels aan te trekken.  

 • Voeg een bubbelaar of beluchter toe voor zachtjes bewegende watervogels die het niet kunnen weerstaan.  
 • Voor nog meer waterbeweging installeert u een fontein, waterval of roerwerk aan uw vogelbad.  
 • En vergeet de verwarming niet voor wanneer de temperatuur daalt en het water waarschijnlijk zal bevriezen – dit maakt uw bad des te belangrijker voor de vogels in de achtertuin.  
 • Of het nu gaat om zonne-energie of elektriciteit, verwarmers zijn een geweldige manier om ervoor te zorgen dat uw vogels een betrouwbare waterbron hebben, zelfs in de koudere maanden.

Hoe kies je het juiste vogelbad?

Het kiezen van het juiste vogelbad voor uw leefomgeving kan overweldigend zijn als er zoveel mogelijkheden zijn om uit te kiezen. Houd rekening met het volgende bij het maken van uw keuze.  

 • Grootte – Kleinere baden kunnen handiger zijn, maar ze kunnen ook leiden tot territoriale problemen onder vogels. Grotere baden, hoewel moeilijker te verplaatsen en schoon te maken, kunnen meer water bevatten, wat een extra voordeel kan zijn, afhankelijk van het volume van de vogels.  
 • Vogelcomfort – Naast de verschijningsvormen, zijn de beste vogelbaden ontworpen met vogels in gedachten. Denk aan het materiaal en de grootte van de richels om kleine klauwen vast te houden. Idealiter moeten de bassins minstens 1 tot 2 centimeter diep zijn, met de meest geliefde modellen, inclusief ondiepe en diepe zones voor vogels van verschillende grootte.  
 • Waterbeweging – Bewegend water trekt vogels aan en kan de groei van insecten en algen minimaliseren. Veel modellen bevatten druppelaars, nevelaars, bubbelaars en fonteinen om het water te laten stromen.  
 • Hoogte – De hoogte van het vogelbad kan bepalen welke soorten vogels u zult aantrekken. Kleinere vogels voelen zich vaak comfortabeler in hogere baden omdat het hen een beter gezichtsveld geeft, terwijl grondbekkens grotere vogels zoals duiven, eenden en kwartels zullen aantrekken.
 • Duurzaamheid – De mooie vogelbaden zien er misschien mooi uit, maar ze zullen de tand des tijds of het weer niet doorstaan. Het hele jaar door een betrouwbare waterbron bieden betekent dat u ervoor moet zorgen dat uw vogelbadje stevig genoeg is om het weer of de roterende baden het hele seizoen door te kunnen weerstaan. Noordelijke regio’s met lange winters hebben een steviger bad nodig, bij voorkeur met een verwarming, terwijl warmere klimaten wellicht meer geïnteresseerd zijn in een bassin met een grotere capaciteit dat niet zo snel zal verdampen.  
 • Kosten – Zoals bij de meeste dingen op aarde kunnen de kosten een doorslaggevende factor zijn. Het vinden van het beste vogelbad voor uw budget zou geen probleem moeten zijn, aangezien er veel opties en prijspunten beschikbaar zijn. Vergeet echter niet dat vogels geen prijskaartjes kunnen lezen en dat het beste vogelbadje voor uw achtertuin er een is die uw vogels daadwerkelijk zullen gebruiken. 

Beste vogelbaden voor het aantrekken van vogels

1. Beste keuze Voetbalbad voor buiten

De beste keuze Voetbalbad voor buiten is een elegant en functioneel tuinbeeld.

Sierlijk en toch stevig, dit traditionele vogelbadje is gemaakt van duurzaam kunststof met een geborstelde gouden afwerking

Het is de goedkoopste optie in deze lijst, maar de kwaliteit is geweldig voor de prijs .

Hoewel het vogelbad fysiek niet erg zwaar is, houden de ankers die erbij komen het tamelijk stabiel .

Het is ook extreem gemakkelijk te monteren . Mussen, spreeuwen, grijpers en andere vogels hebben er geen probleem mee.

Bekijk hier de prijs van Beste keus Voetstuk Vogelbad

Wat we leuk vonden

 • Aantrekkelijke sierlijke details
 • Groot, diep bekken
 • Stevige basis van duurzaam hars
 • Inclusief inzet om de basis aan de grond te zetten

Wat we niet leuk vonden

 • Kan niet tegen het harde winterweer
 • Kan nodig zijn om de basis te beveiligen met meer dan inzet.

Wat bijzonder: Goede prijs-kwaliteitverhouding
Metingen: 13,5 x 19,5 x 32 inch
Materiaal: kunststof

2. Tuin stijl Zonnewater Fontein Vogelbad

Tuinmeubilair vogelbad is een prachtig betonnen vogelbad op twee niveaus met zonnefontein Begrepen. 

Twee niveaus maken het mogelijk kleine en grote vogels om deze ruime waterbron te frequenteren. 

De zonnefontein houdt het water in beweging en trekt meer vogels aan, zowel grote als kleine.  De waterstroomt goed vanaf de zonnetop

Solar-on-demand Laat u kiezen wanneer u uw fontein wilt laten draaien, met een handige onoff schakelaar op het zonnepaneel en extra energie die is opgeslagen in de accu. 

Het is eenvoudig in elkaar te zetten en onder water te zetten…  in water de De pomp is stil.

Je hebt geen elektricien nodig. om er elektrisch voor te draaien, is het makkelijk om het zelf op te zetten.

Bekijk hier de prijs van de Garden Style Solar Water Fountain

Wat we leuk vonden

 • Tweeledige kom trekt nog meer vogels aan
 • Zonne-energie fontein houdt het water in beweging
 • On-demand fontein met extra vermogen opgeslagen in batterij
 • Eenvoudige onoff schakelaar laat u toe om te kiezen wanneer u uw fontein wilt laten werken.
 • Gemaakt van duurzaam beton

Wat we niet leuk vonden

 • De-icer niet inbegrepen
 • Vereist zonnige locatie

Wat bijzonder: Inclusief een fontein op zonne-energie
Metingen: 21 inch diameter x 29 inch hoogte
Materiaal: steenconcentraat

3. Songbird Essentials Verwarmd Vogelbad

Deze Songbird Essentials Verwarmd Vogelbad heeft Stijlvol en toch duurzaam ontwerp .

Het is gemaakt van duurzame cederhouten poten en sokkels met een mooie dubbelringverwarmde kom die aangaat bij 32 graden Fahrenheit. 

De fabrikant verklaart dat het bad voorziet in water tot -20 graden Fahrenheit.

Enige assemblage is vereist maar het zal de moeite waard zijn om uw vogels gelukkig te houden en water te geven, zelfs op de koudste dagen. 

Het heeft ook een slim standontwerp dat dit bad van het type voetstuk een duurzame toevoeging maakt die zal niet fooien of draaien . Dit ondiepe verwarmde vogelbadje is de perfecte aanvulling op uw achtertuinvogelbassin. 

Bekijk hier de prijs van Songbird Essentials Verwarmd Vogelbad

Wat we leuk vonden

 • Dubbele ringverwarming houdt water vrij van ijs
 • Koord is verborgen in hout
 • Mooie brede baars voor meerdere vogels
 • Gegarandeerd dat het water tot -20 graden F wordt beperkt.

Wat we niet leuk vonden

 • Cederhout dat gevoelig is voor slijtage
 • Je hebt een verlengsnoer voor buiten nodig om mee te gaan.

Wat bijzonder: Gegarandeerd dat uw vogels water krijgen tot -20 graden F
Metingen: 29 x 22 x 22 in
Materiaal: cederhout en kunststof

4. Groenblijvend tuinhuisje met glazen vogelbadje.

Verbluffend en stijlvol, dit Tiffany-geïnspireerd design vogelbadje zullen zowel buren als vogels naar je tuin komen. 

Deze hangende glazen schaal heeft levendige kleuren om zowel decoratie als een plekje om te rusten voor vogels toe te voegen.

Het is gemaakt van prachtig gekleurd glas en de ketting, zorg ervoor dat je dit in het zicht hangt om te genieten van de gevleugelde vrienden die op bezoek komen. 

Het glas maakt het mogelijk om gemakkelijk en gemakkelijke reiniging.  

Hoewel het wordt geleverd met kettingen om op te hangen, kan deze badkuip ook worden gebruikt op een laag voetstuk, zodat het past bij de fantasie van uw vogels. Hang aan een boom of struik om dit kunstwerk te laten zien en breng de vogels naar u toe.

Bekijk hier de prijs van het Evergreen Garden Hangend Vogelbad

Wat we leuk vonden

 • Prachtig ontwerp
 • Decoratieve maar functionele aanvulling op de tuinoase
 • Levendige kleuren
 • Blijf in de buurt hangen voor een geweldig uitzicht

Wat we niet leuk vonden

 • Breekbaar en niet zo duurzaam als andere modellen
 • Gebrek aan zitstokken

Wat bijzonder: Prachtige Tiffany-geïnspireerde ontwerp
Metingen: 13,5 x 13,5 x 22,75 inch
Materiaal: Glas

5. Wereldbron East Sun Pottery Vogelbad

Een mooie aanvulling op elke tuin, dit Sun Pottery vogelbad is opgebouwd uit keramiek met een lichtblauw glazuur. 

Zorg voor een gastvrije ruimte voor uw achtertuinvogels met deze robuust voetgangersbad. 

Dit vogelbadje moet je persoonlijk zien om gewaardeerd te worden. De diepe kom en brede richel zorgen voor een duurzame drinkplaats in de achtertuin voor nog grotere vogels. 

T hij in elkaar grijpende basis en kom zorgen voor extreme duurzaamheid om te voorkomen dat dit vogelbadje gaat kantelen. 

Keramiek gestookt in een gasoven voor duurzaamheid en een gelijkmatige afwerking van de kleur zorgt voor een uitzonderlijk robuuste en vorstvrij vogelbad tot -4 graden Fahrenheit (niet langdurig blootstellen). 

Robuust maar toch gemakkelijk schoon te houden, Dit klassieke ontwerp zal een charmante aanvulling zijn op elke tuin en geeft uw achtertuinvogels een plek om te baden en te drinken voor de komende jaren.

Bekijk hier de prijs van World Source East Sun Pottery Vogelbad

Wat we leuk vonden

 • Glazuur voegt glans toe die helpt bij het uiterlijk en het schoonhouden van het bassin.
 • Klassiek ontwerp met diepe kom
 • Eenvoudige montage en stevige constructie
 • Duurzaam en gastvrij ontwerp

Wat we niet leuk vonden

 • Moeten niet voor langere tijd worden blootgesteld aan vriestemperaturen.

Wat bijzonder: Keramisch glazuur voegt aantrekkelijke glans toe die helpt bij het schoonmaken
Metingen: 25 inch x 21 inch x 17 inch
Materiaal: keramiek

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like