Beoordelingen

12 planten die vogels (bloemen, struiken & bomen) wereld vogels aantrekken

Vanaf de herfst tot het begin van de lente worden de voedselbronnen voor de vogels beperkt door de daling van de temperatuur. 

De wintertijd is vrij lastig voor elke vogelliefhebber, want er zijn geen vogels om naar te kijken. 

Als u echter een aantal planten heeft die vogels in uw gazon aantrekt, dan zullen uw shows het hele jaar door worden gehouden, laat staan dat ze overwinteren. 

In deze gids presenteren we u een lijst van dergelijke planten die vogels aantrekken en hun verschillende kenmerken.  

1. Korenbloem (Centaurea Cyanus)

Seizoen : Lente en vroege zomer
Vogels die van hen houden : De meeste zangvogels, distilleervinken , wasvleugels, bluebirds en sleepboten.

Deze eenjarige bloemen behoren tot de Asteraceae familie, en de kleur van hun bladeren is groen. De blauwgekleurde bloem ziet er prachtig uit en groeit in de maanden mei, juni en juli. De grootte van de plant is bij volle groei 90 cm in de hoogte en 30 cm in de spreiding.  U kunt deze plant het beste vooraan in uw border op het zuiden of westen laten groeien. 

Het groeit goed in verschillende vaste soorten, waaronder goed gedraineerde, lichte en zanderige bodems. Deze achtertuinplanten groeien ook in alkalisch, kalkhoudend, vochtig en zwaar zand. De beste tijd om deze planten te zaaien is maart, april en mei. 

Het bladerdek, het sap, het stuifmeel en de zaden van deze tuinplanten, die ook wel bekend staan als de vrijgezellenknopen, zijn zeer voedzaam voor verschillende soorten vogels. Ze zijn zowel goed voor de voeding van bijen als van vlinders. 

Gerelateerd : Beste Zonnevogelbadfonteinen & -pompen (2020)

2. Vlierbes (Sambucus Canadensis)

Seizoen : Voorjaar
Vogels die van hen houden goudvinken, roodborstjes, Oriëntalen , wasvogels, bosvogels, foebes, towhees, grijze katvogels, huisvinnen, kluizenaarspoeders, gorzen, koningen, noordelijke kardinalen, flikkers, spotvogels, spechten …roodogige vireos, grosbeaks, tanagers en warblers.

Het is een van de beste planten om vogels aan te trekken van verschillende soorten over het hele Noord-Amerikaanse continent. Deze struik kan variëren van 5 tot 12 voet in hoogte en heeft normaal gesproken een 10 voet spreiding. Maart en april zijn de beste maanden om deze planten te kweken.

Op dit moment worden insecten aangetrokken tot deze bloemen, en ze produceren bessenklompen na een paar maanden. Het is een van de essentiële bessenstruiken voor vogels. Deze klonten trekken een grote verscheidenheid aan vogels aan. Omdat deze vogelplant een struik is, kan hij ook dienen als broedplaats voor sommige vogels. 

De veelzijdige struik van deze plant kan verschillende vogelsoorten in stand houden. Deze houden onder andere van roodogige vireo’s en bruine thrashers. Het heeft donkerblauwe vruchten, en deze vogels zijn er dol op. Het is een van de beste bloemen die vogels aantrekken. 

Gerelateerd : 12 Tips over hoe vogels te houden van het eten van graszaad

3. Melkkruid (Asclepias spp.)

Seizoen : Laat voorjaar tot vroege herfst
Vogels die van hen houden : alle insectenetende vogels en kolibries met een kogelwond .

Deze plant is nauw verbonden met de Monarch Butterfly, en hij varieert in hoogte van 1 voet tot 8 voet. Deze planten bloeien tussen de periode van het late voorjaar tot aan de vroege herfst. Deze planten zijn rijk aan nectar en trekken hiervoor veel insecten aan. 

Daarom blijven de insectenetende vogels dicht bij deze planten. En je zult af en toe ook die kolibries zien die zich door de nectar aangetrokken voelen tot deze planten. Kolibries worden echter meer aangetrokken door trompet- of buisvormige planten vanwege hun lange snavel. 

12. Madeliefje (Bellis Perennis)

Seizoen : Vroeg in de zomer tot laat in de herfst. 
Vogels die van hen houden : Kardinalen, jagers, vinken en mussen. 

Een van de beste planten voor vogels is het madeliefje. Er zijn verschillende soorten madeliefjes, maar het weidemadeliefje valt op. Deze plant groeit vrij snel het hele jaar door. 

Echter, mei is de tijd dat ze op hun hoogtepunt zijn. Deze planten kunnen in bijna elke omgeving in het wild groeien, maar thuis kunnen ze zich uitstrekken van de vroege zomer tot de late herfst. 

Ze kunnen ook in elke grondsoort groeien, maar de vochtige grond is het beste voor de piekgroei. Madeliefjes blijven vogels aantrekken omdat het zaaddragende planten zijn. 

Dit zijn ongetwijfeld de tuinfavorieten omdat ze het symbool zijn van vrolijkheid en vreugde. Deze plant kan zeer voedzame zaden vormen die cruciaal zijn voor het overleven van verschillende vogelsoorten in de winter. Kardinalen, mussen, jagers en vinken zijn de fans van margrieten. 

5. Zonnebloem (Helianthus spp.)

Seizoen : Vroeg voorjaar tot laat in de zomer.
Vogels die van hen houden : alle insectenetende trekvogels.

Zonnebloem is een geweldig vogelzaad en staat bekend als de koning van alle zaadbloemplanten. Deze eenjarige bloem is gemakkelijk te kweken in de volle zon. Je kunt deze plant bijna overal kweken. Je kunt hem kweken in je zangvogeltuin of vlak naast je raam. 

Die trekvogels komen en gaan regelmatig bijtanken voor het komende trekkingsseizoen. Deze plant is ook zeer geschikt voor zowel bijen als vlinders.  Vogels zullen zich voeden met de zaden en eventuele nectar van die bijen en vlinders. 

Deze bloem zal ook een aantal insectenetende vogels aantrekken. De piektijd voor deze plant is in maart en april en ze zullen doorgaan tot het einde van de zomer. De plant zelf is zeer eenvoudig te kweken en je kunt hem ook in bijna elke grondsoort kweken. 

6. Hulst (Ilex spp.)

Seizoen : Vroege lente tot vroege winter. 
Vogels die van hen houden : zanglijsters, roodhuiden, veldlopers en merels. 

De bessen van een hulstplant zijn rijp als de herfst komt. Maar verschillende vogels, waaronder roodvogels, veldvogels, merels en zanglijsters, zullen zich pas laat in de winter met hen voeden. De vrouwelijke planten van hulst kunnen vruchten dragen, maar de mannetjes moeten in de buurt zijn om de bestuiving te garanderen. 

De felrode bessen van deze plant zien er mooi uit voor het oog, en ze kunnen uw tuin ook voorzien van wat esthetische uitstraling. De beste tijd om deze planten te zaaien in april en mei en de grond moet vochtig en vochtig zijn om een goede groei te garanderen. 

Hulstplanten zijn zeer eenvoudig te kweken, en er is geen complicatie bij wat de positie van de plant moet zijn, of het nu in de directe zon moet zijn of niet. Dat is een van de redenen waarom de plant vaak in de thuistuin te vinden is. 

7. Coneflower (Echinacea spp.)

Seizoen : Het hele jaar door.
Vogels die van hen houden alle zaadetende vogels. 

Coneflower is winterhard, en het kan langdurige bloei aan als je ze op hoge stelen laat plaatsen. Deze plant heeft borstelige zaden, en ze zijn zeer voedzaam voor de meeste vlinders en vogels. Coneflowers hebben de voorkeur van veel zaadetende vogels. 

Tijdens hun bloei zullen ze een grote verscheidenheid aan vogels blijven aantrekken. Het mooiste aan deze bloem is dat ze bijna het hele jaar door kan bloeien, met de trogentijden in de koude winters. 

Hun duurzame karakter en continue voorziening van een voedselbron voor vlinders en vogels zorgen ervoor dat uw tuin van alle kanten kleurrijke bezoekers zal blijven trekken. Deze planten zijn ook heel eenvoudig te kweken, maar zorg er wel voor dat de bodem voldoende alkalisch is om de groei maximaal te houden. 

8. Kardinaalsbloem (Lobelia cardinalis spp.)

Seizoen : Vroeg voorjaar tot laat in de herfst. 
Vogels die van hen houden verschillende zangvogels, vooral kolibries.

Deze bloem behoort tot de klokkenbloemenfamilie en is normaal gesproken een tot zes meter hoog. Deze plant kan roodgekleurde bloemen groeien die 8 inch lang zijn. Deze plant is sterk afhankelijk van kolibries omdat deze vogels zich voeden met hun nectar. 

Het is een essentieel proces voor de bestuiving. De planeet produceert gebladerte in de herfst, wat veel kleine zangvogels aantrekt, waaronder kolibries. Deze plant kan de vogels buiten het bladerdek om van vruchten voorzien, zodat het een betrouwbare voedselbron voor hen blijkt te zijn. 

Kardinaalsbloemen zijn kruiden, dus je moet ze goed verzorgen. Ze moeten niet worden blootgesteld aan direct zonlicht, maar een deel van de stralen zal veel nuttiger zijn voor hen. Deze behoren tot de delicate planten die vogels aantrekken. 

9. Cotoneaster (Cotoneaster spp.)

Seizoen : Vroeg in de herfst. 
Vogels die van hen houden merels, wasvogels, roodborstjes, goudvinken, mergpijpjes en lijsters. 

De Cotoneaster is een van de beste struiken die vogels aantrekken die niet alleen voedsel kunnen geven aan verschillende vogels, maar ook onderdak kunnen bieden aan een aantal van hen. Deze struik is volledig beladen met die kleine rode fruitbessen, en het begint al vroeg in de herfst. 

In de meeste gevallen is dit de eerste plant die van zijn bounty wordt ontdaan. Er zijn een aantal vogels die deze bes lijken te eten. Deze plant is zeer populair onder de vogels, waaronder de wasvleugels, lijsters en merels. Hij kan gemakkelijk groeien in zware, vochtige, en zelfs in alkalische grond. 

Katoeneters zijn ook nuttig om roodborstjes, goudvinken en blackcaps aan te trekken. Deze planten zijn een van de meest duurzame, en ze zullen vruchten blijven dragen als u ze goed verzorgt. 

10. Goudsbloem (Tagetes spp.)

Seizoen : Laat in de winter tot vroeg in de zomer.
Vogels die van hen houden : mussen, merels, blauwe vogels, roodborstjes, spruiten en andere insectenetende vogels. 

Het zijn zeer doordringende eenjarige bloemen, en ze hebben zaden waar veel vogels zich graag mee voeden. Maar je moet wel een beetje voorzichtig zijn, want kraaien en grijpers kunnen de bloemen uit elkaar scheuren. Het kan een verspilling van voedselbronnen zijn voor andere vogels zoals mussen, roodborstjes, merels en blauwe vogels. 

Deze plant kan ook bijen en andere insecten aantrekken. Hij kan dus gemakkelijk al die insectenetende vogels aantrekken.  Deze planten zijn zeer eenvoudig te kweken en hun bloemen zijn vrij lang houdbaar. 

Ze beginnen meestal te bloeien vanaf het einde van de winter tot aan het begin van de zomer. Ze kunnen zelfs overleven in een beetje hitte als je ze goed water geeft, maar zorg ervoor dat ze een goede hoeveelheid zonlicht krijgen. 

11. Hondenhout (Cornus spp.)

Seizoen : Voorjaar tot herfst. 
Vogels die van hen houden roodborstjes, kolibries en een aantal andere insectenetende vogels. 

Kornoelje planten kunnen heel goed groeien en veranderen in een kleine boom. Het kan een ideale schuilplaats zijn voor veel vogels. Daarom zullen deze planten een scala aan verschillende vogels aantrekken. De meeste mensen gaan echter voor deze plant als sieraad in hun tuin, omdat hij opzichtige witte bloemen heeft die er mooi uitzien. 

Maar deze plantenvulling groeit uit tot een boom die kan variëren van 15 tot 40 meter in hoogte voordat hij begint te bloeien. Deze bloeiende boom kan ook meerdere motten en vlinders dragen. Daarom zal dit een hemel zijn voor insectenetende vogels. 

De roodgekleurde vrucht zal in de herfst rijpen en zal pas standhouden zodra de bezoekende vogels hem opeten. Roodborstjes en kolibries zijn dol op kornoelje en zijn bloemen. De bladeren van deze boom worden in de herfst rood en kunnen een mooie achtergrond vormen voor uw vogelfotografie. 

12. Eik (Quercus spp.)

Seizoen : Jaarlijks 
Vogels die van hen houden : oriolen, spechten, thrashers, flikkers, grosbeaks, kolibries, tanagers, meesjesvogels, warblers, nootluiken, en alle insectenetende vogels.

Het is een van de beste bomen die vogels aantrekken. Eiken is waarschijnlijk de belangrijkste van alle bomen als we het hebben over de betekenis ervan voor de wilde dieren en vogels in het bijzonder. Deze eikenbomen worden 50 tot 900 voet hoog, en ze hebben een spreiding van 40 tot 80 voet. 

Deze bomen kunnen een schuilplaats zijn voor meer dan 500 soorten rupsen en bieden ook onderdak aan een aantal andere insectensoorten, waaronder geleedpotigen, kevers, en bladluizen . Het kan een van de bomen voor vogels in uw tuin zijn. Daarom is deze boom het meest geschikt voor een van die insectenetende vogels, waaronder zangvogels en kriebelaars. 

Deze boom produceert ook eikel, wat een essentieel dieet is voor vogels zoals spechten en blauwe gaaien in de winter. Deze bomen zijn een zeer belangrijke locatie niet alleen voor de vogels om alleen als voedselbron te dienen, maar het kan hen ook dienen als hun broed- en broedplaats. De meeste vogelaars beginnen hun seizoen met een blik op de eikenbomen. 

What's your reaction?

Excited
0
Happy
0
In Love
0
Not Sure
0
Silly
0

You may also like